All jobs in Amsterdam:

And many more...

Jobs Amsterdam

Online redacteur

Spread the love

Online redacteur

Find a job in Amsterdam

Startdatum: 16-11-2020
Einddatum: 01-02-2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 32-36 uur
Sluitingsdatum: 29-10-2020 om 10:00 uur

Functie/werkzaamheden

De centrale media van de gemeente Amsterdam, waaronder het intranet, worden beheerd door een centrale redactie. Onder de hoofdredactie werken meerdere eindredacteuren, die met elk een team van redacteuren verantwoordelijk zijn voor een cluster aan onderwerpen. Bij intranet gaat het hier vooral om nieuws, interne dienstverlening en informatievoorziening aan collega’s. De redactie werkt daarbij intensief samen met andere disciplines binnen het communicatiedomein, zoals communicatieadvies, media-advies, campagnes, etc.  

Wij zoeken een online redacteur voor het Intranet (waaronder onder andere de onderwerpen: Personeel en Organisatieadvies, Kennis en beleid, Financiën en Facilitair).
Als redacteur ben je verantwoordelijk voor de content. Ook bekijk je de communicatievraag in relatie tot de overige middelen die er voor interne communicatie zijn, zoals het sociale platform Tamtam en het interne magazine. Je werkt samen met andere redacteuren en communicatieadviseurs binnen de gemeente Amsterdam.

Als redacteur online weet je wat er speelt in jouw thema, door onderzoeken en data- en gebruikersanalyses. Je voert deze regelmatig uit en deelt de resultaten. Op basis van deze resultaten voer je zo nodig veranderingen door in de structuur en inhoud van de website.

Je hebt kennis van bereik, effect en onderzoek van online communicatiemiddelen en van content management. Je weet hoe mensen zich online gedragen en stelt de gebruiker centraal.

Je hebt specialistische kennis van inzet, bereik, effect, professionele realisatie en onderzoek van online communicatiemiddelen en van content management. Je weet hoe mensen zich online gedragen en bewaakt dat in alle afwegingen het gebruikersperspectief wordt meegenomen.

Op de redactie werken we met het content managementsysteem Iprox. Voor analyse gebruiken we Siteimprove. werkzaamheden

  • Thema’s binnen het intranet in kaart brengen, ordenen, ontwikkelen, beheren en processen hierin coördineren
  • Vertalen van ontwikkelingen in de stad en in het vakgebied naar webcontent en/of nieuwe webtoepassingen
  • Adviseren en besluiten over het inrichten van content op bestaande of nieuwe webonderdelen
  • Verbetervoorstellen toelichten en onderbouwen voor contenteigenaren en communicatieadviseurs in de organisatie

Omschrijving van de organisatie

Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Advies, Capaciteit en Ontwikkeling, Specialisten en Redacties. Daarnaast is er een flexpool. Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel capaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau medewerkers detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen. Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, media- en campagneadviseurs. De inzet en de productie van communicatiemiddelen, bijvoorbeeld de gemeentelijke mediamix, stemmen communicatiemedewerkers af met de media adviseurs.

Gemeentelijke organisatie

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

______________
Check out this vacancy


Spread the love